MUSIK UDENFOR SKOLEN

Jeg har lavet sange, tekster og melodier, siden jeg var 10 år. Jeg har mest spillet  for mig selv. Jeg har i vid udstrækning lært at spille ved at øve mig på mine egne sange, som var for svære både for mig og for de bands jeg skrev til. Så noget er der jo kommet ud af det udover en uendelig mængde dybt engagerede timer i dejligt flow.

Her vil jeg præsentere nogle af sangene. Dels fordi jeg er blevet opfordret til det, dels fordi jeg synes, de har noget, som nogen måske kunne bruge – så de måske kunne give mig endnu en god oplevelse. Optagelserne er som de er 🙂

Den Sidstes Sang


Jeg lavede “Den Sidstes Sang” som godt tyveårig en gang først i firserne på baggrund af en drøm, jeg havde, hvor min far og jeg stod i vores stue og så ud over havet mod horisonten, hvor himlen var orangerød. Vi hørte i radioen, at der i Brasilien var startet en kædereaktion, som havde antændt havet. Det var den brand på vej mod Europa, der farvede himlen. – Min mor har fortalt mig, hvordan hun og hendes far under krigen fra sydstranden på Lolland så den oplyste aftenhimmel over Kiel, når englænderne bombede. Smukt og uhyggeligt. Fjernt og nært.

Jeg har arrangeret sangen for et band, jeg spillede med midt i firserne, men det er, bortset fra en tværfløjtestemme, ødelagt i en brand i 1997. Omkring år 2004 optog jeg lydsporet her, bare for “at have den”, og nu deler jeg den så 🙂

Sangen er inspireret af den tids konceptalbums med grupper som Genesis, Pink Floyd og danske Sebastian. – Men jeg synes også, den har noget “helt eget”.