NATURFAG

Min far, Ole Kalnæs, der var civilingeniør og atomfysiker, gik i gang med et længe ytret ønske om at lære noget mere sprog, da han i 1982 på grund af fremadskridende sygdom måtte gå ud af folketinget. Han var da mere end ti år yngre, end jeg er nu. Jeg ville i bakspejlet gerne have lært noget mere naturvidenskab. Jeg er ikke begyndt at studere, men jeg har haft stor fornøjelse af at have matematik på mit skema. Måske har jeg noget, der kunne være værd at dele. I hvert fald har jeg sammen med Jens Dalhøj lavet begyndelsen på en lokal web-baseret flora og fauna, som eleverne selv skrev og oploadede billeder til… Den stoppede med lærerlockouten, men kunne måske formidles til videreudvikling… Det bliver nok ikke lige det første, men ad åre (:-)) vil jeg måske udstille og dele ideer og erfaringer fra matematik- og natur og teknikundervisningen.

Vi leger “Gammeldags købmand” i første klasse


Invalid download ID.
“Bytte bytte købmand” er vel en af god gammeldags regneundervisnings mest klassiske anskueligheds- og øvelsesaktiviteter. Når jeg synes det er værd at beskrive, er det mest fordi jeg synes, jeg fik det organiseret ret enkelt med stor faglig aktivitet.

Talkort i første klasse


“Til 22 elever har jeg lavet A5-talkort med tallene fra 0 til 10 i to farver. I to andre farver har jeg lavet kort med 0 til 10 prikker og med 0 – 10 forskellige figurer.

Matematikfessor i 1. a


Denne video er blot lagt op for at vise forældrene i 1. a et til eksempel på matematikaktivit og miljø i klassen.